Breekbrood

Breekbrood is een heerlijk en gezond alternatief voor gewoon brood. Het is gemaakt van volkorenmeel, zaden en noten en is een goede bron van vezels, eiwitten en vetten. Het is een perfecte snack of ontbijt en kan worden gegeten met allerlei soorten beleg. Hieronder volgt een recept voor heerlijk breekbrood.

Ingrediënten:

– 2 kopjes volkorenmeel

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 kopje warm water

– 2 eetlepels zaden (zoals lijnzaad, pompoenzaad, sesamzaad, etc.)

– 2 eetlepels noten (zoals walnoten, amandelen, hazelnoten, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom het volkorenmeel, bakpoeder en zout.

3. Voeg de olijfolie toe en meng goed.

4. Voeg het warme water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

5. Voeg de zaden en noten toe en kneed het deeg nogmaals.

6. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en vorm er twee platte schijven van.

7. Leg de schijven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het breekbrood in ongeveer 25 minuten gaar.

8. Laat het breekbrood afkoelen en serveer met je favoriete beleg.

Breekbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven