Bravoe soep

Bravoe soep is een heerlijke, kruidige soep die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een traditionele soep uit de regio van de Balkan, die wordt gekenmerkt door de kruidige smaak van paprika, knoflook en uien. Deze soep is een geweldige manier om je maaltijd te beginnen of om je maaltijd af te maken. Hieronder volgt een recept voor bravoe soep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 koppen kippenbouillon

– 1 kopje gekookte kip, in blokjes gesneden

– 1 kopje gekookte aardappelen, in blokjes gesneden

– 1 kopje gekookte erwten

– 1 kopje gekookte wortelen, in blokjes gesneden

– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

2. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de kip, aardappelen, erwten en wortelen toe en kook gedurende 10 minuten.

6. Voeg de peterselie toe en kook nog 5 minuten.

7. Serveer de soep met wat extra peterselie en een stukje brood.

Geniet van je bravoe soep!

Bravoe soep

Geef een reactie

Schuiven naar boven