Bratwurst

Bratwurst is een klassieke Duitse worst die al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een veelzijdige worst die op verschillende manieren kan worden bereid. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bratwurst kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 bratwurst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze gedurende 5 minuten, of totdat de ui zacht is.

3. Voeg de knoflook, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de bratwurst toe en bak deze gedurende 10 minuten, of totdat de worsten gaar zijn.

5. Verplaats de worsten naar een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de worsten gedurende 10 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

6. Serveer de bratwurst met aardappelpuree en groenten.

Bratwurst

Geef een reactie

Schuiven naar boven