Brandade

Brandade is een heerlijk Frans gerecht dat bestaat uit gebakken aardappelen, knoflook en stokvis. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond of als je een snelle maaltijd nodig hebt. Hieronder volgt het recept voor brandade.

Ingrediënten:

– 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 200 gram stokvis, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels peterselie, gehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de aardappelblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie.

3. Bak de aardappelblokjes in de oven gedurende 20 minuten.

4. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe. Bak de knoflook gedurende 1 minuut.

5. Voeg de stokvis toe en bak deze gedurende 5 minuten.

6. Voeg de citroensap, peterselie, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

7. Voeg de gebakken aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar.

8. Laat de brandade nog 5 minuten zachtjes koken.

9. Serveer de brandade warm met wat extra peterselie.

Brandade

Geef een reactie

Schuiven naar boven