Brabantse koude schotel

Brabantse koude schotel is een heerlijk, traditioneel Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten, vlees en een saus. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag, omdat het koud wordt geserveerd. Hieronder volgt het recept voor Brabantse koude schotel.

Ingredi├źnten:

– 500 gram aardappelen

– 2 uien

– 2 wortels

– 2 preien

– 500 gram gehakt

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels mayonaise

– 2 eetlepels ketchup

– 2 eetlepels mosterd

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels suiker

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.

2. Bak het gehakt in een pan met wat olie.

3. Snipper de uien, wortels en prei en voeg deze toe aan het gehakt. Bak het geheel nog een paar minuten.

4. Klop de eieren los en voeg de bloem toe. Roer het geheel goed door elkaar.

5. Voeg de boter, mayonaise, ketchup, mosterd, azijn en suiker toe aan het eimengsel. Roer het geheel goed door elkaar.

6. Voeg het gehaktmengsel toe aan het eimengsel en roer het geheel goed door elkaar.

7. Voeg de aardappelen toe aan het gehaktmengsel en roer het geheel goed door elkaar.

8. Breng de schotel op smaak met zout en peper.

9. Verdeel de schotel over 4 borden en serveer koud.

Eet smakelijk!

Brabantse koude schotel

Geef een antwoord

Schuiven naar boven