Brabantse eierkoeken

Brabantse eierkoeken zijn een heerlijk zoet gebak dat al eeuwenlang in Nederland wordt gegeten. Het is een eenvoudig recept dat bestaat uit een mengsel van eieren, suiker, bloem en boter. De eierkoeken worden gebakken in een oven en kunnen worden geserveerd als een dessert of als een snack. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke Brabantse eierkoeken kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 eieren
– 200 gram suiker
– 250 gram bloem
– 200 gram boter
– 1 theelepel bakpoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de bloem, boter en bakpoeder toe en meng alles goed.

4. Vet een bakplaat in met boter en verdeel het deeg over de bakplaat.

5. Bak de eierkoeken in de oven gedurende 20-25 minuten.

6. Laat de eierkoeken afkoelen en serveer ze met poedersuiker.

Eet smakelijk!

Brabantse eierkoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven