Brabants worstenbrood

Brabants worstenbrood is een heerlijk, traditioneel gerecht uit de provincie Noord-Brabant. Het is een lekker brood met een vulling van worst, kaas en uien. Het is een perfecte snack voor een feestje of als lunch. Hieronder volgt het recept voor het maken van Brabants worstenbrood.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 zakjes droge gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 250 ml lauw water

– 2 gekookte worsten

– 2 uien

– 100 gram geraspte kaas

– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom. Voeg de olijfolie en het lauwe water toe en kneed het deeg tot een soepel geheel.

2. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol deze uit tot twee dunne plakken.

3. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

4. Snijd de worsten in kleine stukjes en snipper de uien.

5. Verdeel de stukjes worst en uien over de twee plakken deeg. Strooi de geraspte kaas erover.

6. Vouw de plakken deeg dicht en druk de randen goed aan.

7. Bestrijk de bovenkant van het brood met de boter.

8. Bak het brood in de oven gedurende 25 minuten.

9. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen.

10. Serveer het Brabants worstenbrood warm.

Brabants worstenbrood

Geef een reactie

Schuiven naar boven