Bourguignon

Bourguignon is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt bereid. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemaakt wordt met rundvlees, wijn, champignons en uien. Het is een eenvoudig recept dat een grote indruk maakt. Hieronder volgt het recept voor bourguignon.

Ingrediënten:

– 800 gram runderlappen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 ml rode wijn
– 250 ml kippenbouillon
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 200 gram champignons, in plakjes
– 2 eetlepels boter
– Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Bestrooi het rundvlees met zout en peper.

3. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak het vlees aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de uien, knoflook, tomatenpuree en bloem toe en bak nog een paar minuten mee.

5. Voeg de wijn, bouillon, laurierblaadjes en tijm toe en breng aan de kook.

6. Zet de schaal in de oven en laat de bourguignon in ongeveer 1,5 uur gaar worden.

7. Verwarm intussen de boter in een koekenpan en bak de champignons aan.

8. Voeg de champignons toe aan de bourguignon en laat nog 10 minuten mee garen.

9. Serveer de bourguignon met aardappelpuree of rijst.

Bourguignon

Geef een reactie

Schuiven naar boven