Bourgondische rundvleessalade

Bourgondische rundvleessalade is een heerlijke salade die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van rundvlees, groenten, kruiden en een heerlijke dressing. Het is een perfecte salade voor een zomerse dag of als bijgerecht bij een feestelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor deze bourgondische rundvleessalade.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 komkommer, in blokjes
– 1 rode paprika, in blokjes
– 1 wortel, in plakjes
– 1 bosje peterselie, fijngesneden
– 1 bosje bieslook, fijngesneden

Voor de dressing:
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels balsamicoazijn
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel honing
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan met de ui en knoflook. Voeg de olijfolie, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak het gehakt gaar.

3. Leg het gehakt in een ovenschaal en zet het 15 minuten in de oven.

4. Meng ondertussen de komkommer, paprika, wortel, peterselie en bieslook in een grote kom.

5. Maak de dressing door alle ingrediënten te mengen.

6. Voeg het gehakt toe aan de salade en meng alles goed door elkaar.

7. Voeg de dressing toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

8. Serveer de salade direct of laat de salade afkoelen in de koelkast.

Eet smakelijk!

Bourgondische rundvleessalade

Geef een reactie

Schuiven naar boven