Botervis surinaams

Surinaamse botervis is een heerlijk gerecht dat veel Surinamers thuis koken. Het is een eenvoudig gerecht dat bestaat uit vis, uien, knoflook, tomaten, kruiden en boter. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor Surinaamse botervis.

Ingrediënten:

– 2-3 visfilets
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel kerrie
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn.

2. Voeg de tomaten, kurkuma, kerrie, zout en peper toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de visfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Serveer de botervis met rijst of aardappelen.

Eet smakelijk!

Botervis surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven