Borsjtsj

Borsjtsj is een traditionele Russische soep die gemaakt wordt met rode bieten, groenten en kruiden. Het is een heerlijke, voedzame soep die een geweldige manier is om de wintermaanden door te komen. In dit recept leer je hoe je een heerlijke borsjtsj kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 grote rode bieten, geschild en in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, geschild en in blokjes gesneden

– 2 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden

– 2 laurierblaadjes

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels azijn

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels zout

– 2 eetlepels peper

– 2 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels dille, fijngehakt

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de boter en olijfolie in een grote soeppan. Voeg de uien, wortels, aardappelen, laurierblaadjes, knoflook, tomatenpuree, azijn, suiker, zout en peper toe en bak de groenten 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouillon toe en breng de soep aan de kook. Laat de soep 15 minuten koken.

3. Voeg de bieten toe en laat de soep nog eens 15 minuten koken.

4. Voeg de dille toe en laat de soep nog eens 5 minuten koken.

5. Serveer de borsjtsj met een lepel zure room en wat fijngehakte peterselie.

Borsjtsj

Geef een reactie

Schuiven naar boven