Borrelhapjes

Borrelhapjes zijn een leuke manier om een feestje of borrel te verrijken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden aangepast aan ieders smaak. Hieronder volgt een recept voor een lekkere borrelhapjes met een knapperige korst en een heerlijke vulling.

Ingrediënten:

– 1 pakje bladerdeeg
– 1 ei
– 1 kopje geraspte kaas
– 1 kopje geraspte ham
– 1 kopje geraspte groenten (bijvoorbeeld paprika, ui, champignons)
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak.

3. Meng de geraspte kaas, ham, groenten, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en paprikapoeder in een kom.

4. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg.

5. Rol het bladerdeeg op en snijd het in plakjes van ongeveer 1 cm dik.

6. Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Klop het ei los en bestrijk de plakjes met het ei.

8. Bak de plakjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

9. Laat de borrelhapjes afkoelen en serveer ze warm.

Eet smakelijk!

Borrelhapjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven