Boltaart

Boltaart is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een leuke manier om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon om je familie en vrienden te verwennen. Met deze recept kun je een heerlijke, zelfgemaakte boltaart maken.

Ingrediënten:

– 500 gram zelfrijzend bakmeel
– 250 gram boter
– 250 gram suiker
– 4 eieren
– 2 theelepels vanille-extract
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 1/2 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng in een kom de boter en suiker tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren, vanille-extract, bakpoeder, melk en zout toe en mix het geheel goed.

4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng het geheel tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.

6. Verdeel het deeg over de springvorm en bak de boltaart in ongeveer 30 minuten gaar.

7. Laat de boltaart afkoelen en bestrijk de bovenkant met poedersuiker.

8. Serveer de boltaart met een lekkere kop koffie of thee.

Eet smakelijk!

Boltaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven