Bolognaisesaus

Bolognaisesaus is een klassieke Italiaanse saus die vaak wordt geserveerd met pasta. Het is een heerlijke saus die gemakkelijk te maken is met ingrediënten die je waarschijnlijk al in je keuken hebt. Deze bolognaisesaus is een klassieke versie die je kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 500 gram gehakt

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blikje tomatenblokjes

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1/2 kopje rode wijn

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg het gehakt toe en bak tot het gaar is.

3. Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, oregano, basilicum, tijm, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de rode wijn, water en Parmezaanse kaas toe en roer goed.

5. Laat de saus op laag vuur sudderen tot de saus dik en romig is.

6. Serveer de saus met pasta of over andere gerechten.

Bolognaisesaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven