Bolo di manteka

Bolo di manteka is een traditionele Surinaamse cake die wordt gemaakt met een basis van boter, suiker, eieren en bloem. Het is een heerlijke, luchtige cake die perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon als een lekker tussendoortje. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke cake kunt maken.

Ingrediënten:

– 250 gram boter, op kamertemperatuur

– 250 gram suiker

– 4 eieren

– 500 gram bloem

– 2 theelepels bakpoeder

– 2 theelepels vanille extract

– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

5. Voeg de melk toe en meng tot een glad deeg.

6. Vet een cakevorm in en giet het deeg erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Bolo di manteka

Geef een reactie

Schuiven naar boven