Boleten

Boleten zijn een heerlijke, smaakvolle paddenstoelen die vaak worden gebruikt in de Italiaanse keuken. Ze zijn een geweldige manier om een maaltijd te verrijken met een unieke smaak en textuur. In dit recept maken we boleten met een klassieke Italiaanse saus. We gebruiken knoflook, ui, witte wijn, tomatenpuree en verse kruiden om een smaakvolle saus te maken. De boleten worden gebakken in de oven met wat olijfolie en kruiden, waardoor ze een heerlijke, knapperige korst krijgen. Serveer de boleten met wat gekookte pasta en een frisse salade voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 500 gram boleten

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 ui, fijngesneden

– 1/2 kopje witte wijn

– 1/4 kopje tomatenpuree

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel basilicum

– 1 theelepel rozemarijn

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de boleten en verwijder eventuele harde stukken.

3. Leg de boleten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bestrooi met de kruiden en zout en peper naar smaak.

5. Bak de boleten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.

6. Verwarm intussen een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de knoflook en ui toe. Bak tot de ui glazig is.

7. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel 5 minuten koken.

8. Voeg de tomatenpuree toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

9. Voeg de gebakken boleten toe en laat het mengsel nog 5 minuten koken.

10. Serveer de boleten met wat gekookte pasta en een frisse salade.

Boleten

Geef een reactie

Schuiven naar boven