Bokkepootjestaart

Bokkepootjestaart is een heerlijke, traditionele Nederlandse taart die al generaties lang wordt gebakken. Het is een luchtige, zoete taart met een krokante bodem en een romige vulling. De taart wordt meestal geserveerd met slagroom en vers fruit. In dit recept leer je hoe je een heerlijke bokkepootjestaart kunt maken.

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels koffiepoeder
– 2 eetlepels cacao
– 2 eetlepels vanille extract
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels krenten
– 2 eetlepels rozijnen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, koffiepoeder, cacao, vanille extract, melk, krenten en rozijnen toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg erin.

6. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten.

7. Laat de taart afkoelen en serveer met slagroom en vers fruit.

Bokkepootjestaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven