Boeuf bourguignon zilveruitjes

Boeuf bourguignon met zilveruitjes is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. De zilveruitjes geven de boeuf bourguignon een extra smaak en textuur. Dit recept is eenvoudig te maken en zal zeker een hit zijn bij uw gasten.

Ingrediënten:

– 1 kg runderstoofvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 wortels, in plakjes
– 2 stengels bleekselderij, in plakjes
– 2 laurierblaadjes
– 2 takjes tijm
– 2 el bloem
– 2 el olijfolie
– 500 ml rode wijn
– 500 ml runderbouillon
– 2 el tomatenpuree
– 1 bosje zilveruitjes
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en voeg het runderstoofvlees toe. Bak het vlees aan alle kanten bruin.

3. Voeg de uien, knoflook, wortels, bleekselderij, laurierblaadjes en tijm toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Bestrooi het vlees met de bloem en roer goed door.

5. Voeg de rode wijn, runderbouillon en tomatenpuree toe en breng aan de kook.

6. Voeg de zilveruitjes toe en roer goed door.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet in de oven.

9. Laat de boeuf bourguignon met zilveruitjes 2,5 uur stoven.

10. Serveer de boeuf bourguignon met zilveruitjes met aardappelpuree of gekookte rijst.

Boeuf bourguignon zilveruitjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven