Boerenstamppot

Boerenstamppot is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit aardappelen, groenten en vlees. Het is een heerlijk comfort food dat gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes van de week op te maken. In dit recept gebruiken we aardappelen, wortelen, uien, spek en rookworst. Dit gerecht is een geweldige manier om de hele familie te voeden en is een geweldige manier om de restjes van de week op te maken.

Ingrediënten:

– 1 kg aardappelen

– 500 g wortelen

– 2 uien

– 100 g spek

– 1 rookworst

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels bloem

– 1 liter kippenbouillon

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de wortelen en snijd ze in kleine stukjes.

3. Pel en snipper de uien.

4. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

5. Voeg de uien toe en bak ze tot ze glazig zijn.

6. Voeg de aardappelen en wortelen toe en bak ze voor ongeveer 5 minuten.

7. Voeg de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.

8. Laat het gerecht ongeveer 20 minuten koken.

9. Voeg de rookworst toe en laat het nog 10 minuten koken.

10. Voeg de boter en bloem toe en roer goed.

11. Breng op smaak met zout en peper.

12. Serveer de boerenstamppot met een lekker stukje brood.

Boerenstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven