Boerenkool

Boerenkool is een heerlijk wintergerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten in Nederland. Het is een eenvoudig gerecht dat gemaakt wordt met boerenkool, spek, uien en aardappelen. Het is een heerlijk comfort food dat je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor boerenkool met spek.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 200 gram spek
– 2 aardappelen
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Bak het spek in een koekenpan tot het knapperig is.

4. Voeg de uien en knoflook toe en bak nog een paar minuten.

5. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

6. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en bak nog een paar minuten.

7. Voeg de boerenkool toe en bak nog een paar minuten.

8. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

9. Voeg de olijfolie toe en roer goed door.

10. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven.

11. Bak de boerenkool in de oven gedurende 25-30 minuten.

12. Serveer de boerenkool met spek warm.

Boerenkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven