Boerenkool met worst

Boerenkool met worst is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijk, voedzaam en betaalbaar gerecht dat eenvoudig te maken is. In dit recept wordt boerenkool gecombineerd met worst en een paar andere ingrediënten om een smakelijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 500 gram boerenkool
– 2 uien
– 2 teentjes knoflook
– 2 rookworst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de uien en knoflook fijn.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.

4. Voeg de boerenkool toe en roerbak deze voor ongeveer 5 minuten.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roerbak nog een paar minuten.

6. Leg de boerenkool in een ovenschaal en leg hier de rookworst bovenop.

7. Zet de ovenschaal in de oven en bak de boerenkool met worst gedurende 20 minuten.

8. Serveer de boerenkool met worst warm.

Boerenkool met worst

Geef een reactie

Schuiven naar boven