Boeren cake

Boeren cake is een heerlijke, zoete traktatie die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieke Nederlandse cake die wordt gebakken met een mengsel van boter, suiker, bloem, eieren en melk. De cake is licht en luchtig, met een krokante korst en een zachte, romige binnenkant. Het is een perfecte snack voor een verjaardag, een picknick of gewoon als een lekkere traktatie. Hier is het recept voor boeren cake.

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 eetlepels melk

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng goed.

5. Voeg de melk toe en meng tot een glad beslag.

6. Vet een cakevorm in en giet het beslag erin.

7. Bak de cake in de oven gedurende 30-35 minuten, of totdat een satéprikker er schoon uitkomt.

8. Laat de cake afkoelen en serveer.

Boeren cake

Geef een reactie

Schuiven naar boven