Boemboe

Boemboe is een traditionele Indonesische saus die wordt gebruikt om gerechten te kruiden. Het is een mengsel van kruiden, specerijen, knoflook, uien, gember en soms ook chilipepers. Boemboe is een veelzijdige saus die kan worden gebruikt om allerlei gerechten te kruiden, van vlees en vis tot groenten en rijst. Hieronder volgt een recept voor boemboe dat je thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels gedroogde rode chilipepers
– 2 eetlepels gedroogde korianderzaadjes
– 2 eetlepels gedroogde komijnzaadjes
– 2 eetlepels gedroogde laos
– 2 eetlepels gedroogde gember
– 2 eetlepels gedroogde knoflook
– 2 eetlepels gedroogde uien
– 2 eetlepels palmsuiker
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels zonnebloemolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe alle gedroogde ingrediënten in een ovenschaal en rooster ze in de oven gedurende 10 minuten.

3. Haal de schaal uit de oven en laat de ingrediënten afkoelen.

4. Doe de geroosterde ingrediënten in een vijzel en stamp ze fijn.

5. Voeg de palmsuiker, ketjap manis en zonnebloemolie toe en meng alles goed door elkaar.

6. Boemboe is nu klaar om te gebruiken. Geniet ervan!

Boemboe

Geef een reactie

Schuiven naar boven