Bobotie zonder pakje

Bobotie is een Zuid-Afrikaanse gerecht dat bestaat uit gehakt, kruiden, rozijnen en een laagje gebakken ei. Het is een heerlijk gerecht dat gemakkelijk te maken is en dat een heerlijke smaak heeft. In dit recept zullen we een bobotie maken zonder pakje.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 eetlepel kerriepoeder

– 1 eetlepel komijnpoeder

– 1 eetlepel kurkuma

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel kaneel

– 1 eetlepel sambal

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel zout

– 1 eetlepel olijfolie

– 1 eetlepel appelazijn

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel rozijnen

– 2 eieren

– 2 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg alle kruiden toe en roer goed door.

5. Voeg de tomatenpuree, appelazijn, suiker, zout en rozijnen toe en roer goed door.

6. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal.

7. Klop de eieren los met de paneermeel en giet dit over het gehaktmengsel.

8. Bak de bobotie in de oven gedurende 30 minuten.

9. Serveer de bobotie met rijst of aardappelpuree.

Eet smakelijk!

Bobotie zonder pakje

Geef een reactie

Schuiven naar boven