Bloemkoolsoep met spekjes

Bloemkoolsoep met spekjes is een heerlijke, voedzame maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Deze soep is een perfecte combinatie van smaken en texturen. De zoete bloemkool wordt gecombineerd met de knapperige spekjes en de romige basis. Deze soep is een geweldige manier om de dag mee te beginnen of om je maaltijd mee af te sluiten. Hieronder volgt het recept voor bloemkoolsoep met spekjes.

Ingrediënten:
– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 uien, gehakt
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 2 laurierblaadjes
– 2 aardappelen, in blokjes gesneden
– 2 l groentebouillon
– 2 el olijfolie
– 100 g spek, in blokjes gesneden
– peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en laurierblaadjes toe. Bak deze ingrediënten op een matig vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de bloemkool, aardappelen en bouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep 10 minuten koken.

3. Voeg de spekjes toe en laat de soep nog 5 minuten koken.

4. Breng de soep op smaak met peper en zout.

5. Serveer de soep met wat extra spekjes en wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Bloemkoolsoep met spekjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven