Bloemkoolschotel

Bloemkoolschotel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van bloemkool, kaas, ei en andere ingrediënten die je naar smaak kunt aanpassen. In dit recept wordt bloemkool gebakken in een ovenschaal met kaas en ei, waardoor het een heerlijke, knapperige korst krijgt. Het is een geweldige manier om bloemkool te eten en het is ook nog eens een gezonde maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eieren

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels geraspte kaas

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel knoflookpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Klop de eieren in een kom en voeg de bloem, kaas, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Giet het eimengsel over de bloemkool en zorg ervoor dat alle roosjes bedekt zijn.

5. Bak de bloemkoolschotel in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

6. Serveer de bloemkoolschotel warm.

Bloemkoolschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven