Bloemkool uit de oven

Bloemkool uit de oven is een heerlijke manier om deze veelzijdige groente te bereiden. Het is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, knapperige textuur. In dit recept wordt de bloemkool geroosterd met knoflook, kruiden en olijfolie, waardoor het een heerlijke smaak krijgt. Dit is een geweldige manier om bloemkool te serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze in een ovenschaal.

3. Voeg de knoflook, olijfolie, komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en meng alles goed.

4. Bestrooi met de Parmezaanse kaas en zet de ovenschaal in de oven.

5. Bak de bloemkool gedurende 25-30 minuten, of totdat de bloemkool gaar is.

6. Serveer de bloemkool uit de oven warm.

Bloemkool uit de oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven