Bloemkool rijst

Bloemkoolrijst is een gezonde en smakelijke manier om bloemkool te eten. Het is een lekkere en veelzijdige maaltijd die je kunt bereiden met verschillende ingrediënten. In dit recept wordt bloemkoolrijst gemaakt met kruiden, knoflook, ui en paprika. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen kokend water

– 1 kop rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg deze op een bakplaat. Bestrooi met olijfolie, zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, paprika, komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg het kokende water toe en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat het gedurende 15 minuten koken.

5. Voeg de geroosterde bloemkool toe aan de pan en roer goed door. Laat nog 5 minuten koken.

6. Serveer de bloemkoolrijst met wat extra olijfolie en kruiden naar smaak.

Bloemkool rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven