Bloemkool rijst kip

Bloemkoolrijst met kip is een heerlijke, gezonde maaltijd die je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte combinatie van koolhydraten, eiwitten en vezels. De bloemkoolrijst is een lekkere vervanger voor witte rijst en de kip zorgt voor een extra portie eiwitten. Dit recept is een eenvoudige manier om een gezonde maaltijd op tafel te zetten.

Ingrediënten:

– 1 kop bloemkoolrijst
– 1 kipfilet, in blokjes gesneden
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolrijst toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de kipblokjes toe en bak deze tot ze gaar zijn.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, kurkuma, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

6. Voeg de gekookte bloemkoolrijst toe en roer alles goed door elkaar.

7. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de bloemkoolrijst met kip in ongeveer 20 minuten gaar.

8. Serveer de bloemkoolrijst met kip met een salade of groenten naar keuze.

Bloemkool rijst kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven