Bloemkool koken

Bloemkool is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept laten we je zien hoe je bloemkool kunt koken in een pan met een paar eenvoudige ingrediënten. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle bloemkool die je kunt serveren als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de bloemkool toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper toe en roer goed.

5. Voeg het water toe en laat de bloemkool op middelhoog vuur gaar worden.

6. Roer af en toe en voeg eventueel meer water toe als de bloemkool te droog wordt.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de bloemkool warm als bijgerecht of als hoofdgerecht.

Bloemkool koken

Geef een reactie

Schuiven naar boven