Bloemkool kip

Bloemkool kip is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een lekkere combinatie van bloemkool, kip en een heerlijke saus. Het is een gerecht dat je gemakkelijk kunt variëren met verschillende kruiden en ingrediënten. Hieronder volgt het recept voor bloemkool kip.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel chili poeder
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg deze op een bakplaat. Bestrijk de bloemkool met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met wat zout en peper. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de rest van de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg de kipfilet toe en bak deze gedurende 10 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de geroosterde bloemkool toe en bak nog eens 5 minuten.

7. Serveer de bloemkool kip met wat extra olijfolie en wat verse kruiden.

Bloemkool kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven