Bloemkool gehakt

Bloemkool gehakt is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een lekkere combinatie van bloemkool, gehakt en kruiden die een heerlijke smaak geeft. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond. Hier volgt het recept voor bloemkool gehakt.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool

– 500 gram gehakt

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel verse peterselie, fijngesneden

– 1 eetlepel verse koriander, fijngesneden

– 1 eetlepel verse munt, fijngesneden

– 1 eetlepel citroensap

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat olijfolie, zout en peper en rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 5 minuten.

4. Voeg het gehakt toe en bak het gedurende 10 minuten.

5. Voeg de kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Voeg de tomatenpuree, peterselie, koriander, munt, citroensap en olijfolie toe en bak nog eens 5 minuten.

7. Voeg de geroosterde bloemkool toe en bak nog eens 5 minuten.

8. Voeg de boter toe en bak nog eens 5 minuten.

9. Serveer de bloemkool gehakt met wat extra kruiden en olijfolie.

Eet smakelijk!

Bloemkool gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven