Bloemkool couscous

Bloemkool couscous is een heerlijk, gezond en veelzijdig gerecht. Het is een perfecte manier om bloemkool te combineren met kruiden en andere ingrediënten om een smakelijke maaltijd te creëren. In dit recept wordt bloemkool geroosterd en vervolgens gemengd met kruidige couscous en andere smaakmakers. Het resultaat is een heerlijke, veelzijdige maaltijd die je gemakkelijk kunt aanpassen aan je eigen smaak.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 kopje couscous
– 2 kopjes kokend water
– 1/4 kopje fijngehakte peterselie
– 1/4 kopje fijngehakte koriander
– 1/4 kopje fijngehakte amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met komijn, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout. Rooster de bloemkool in de oven gedurende 20 minuten.

3. Breng 2 kopjes kokend water aan de kook in een pan. Voeg de couscous toe en laat 5 minuten staan. Roer de couscous door en voeg de fijngehakte kruiden toe.

4. Meng de geroosterde bloemkool met de couscous en verdeel over 4 borden. Garneer met de fijngehakte amandelen.

5. Serveer de bloemkool couscous warm.

Bloemkool couscous

Geef een reactie

Schuiven naar boven