Blini

Blini zijn een heerlijk Russisch gerecht dat bestaat uit kleine, dunne pannenkoeken. Ze worden meestal geserveerd met roomkaas, gerookte zalm of andere toppings. Deze blini zijn gemaakt met een basis van bloem, melk, eieren en boter. Ze zijn licht en luchtig en heerlijk om te eten. Hier volgt het recept voor blini.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem

– 2 eieren

– 2 kopjes melk

– 2 eetlepels boter, gesmolten

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel suiker

– 1 theelepel bakpoeder

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom.

3. Voeg de eieren, melk en gesmolten boter toe en meng tot een glad beslag.

4. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Voeg een kleine hoeveelheid boter toe aan de pan.

6. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan en bak de blini aan beide kanten goudbruin.

7. Herhaal dit proces totdat al het beslag is opgebruikt.

8. Serveer de blini warm met roomkaas, gerookte zalm of andere toppings naar keuze.

Blini

Geef een reactie

Schuiven naar boven