Bleekselderij wortel

Bleekselderij wortel is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een perfecte combinatie van smaken en texturen, waardoor het een geweldige maaltijd is voor elke gelegenheid. In dit recept gebruiken we verse bleekselderij en wortelen, die worden gekookt in een kruidige saus. Deze saus is gemaakt met knoflook, ui, tomatenpuree, komijn, kurkuma, koriander en chilipeper. Deze ingrediënten geven het gerecht een heerlijke smaak en aroma. Serveer de bleekselderij wortel met rijst of naanbrood voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel koriander

– 1 theelepel chilipeper

– 1 blik tomatenpuree

– 2 wortels, in plakjes

– 2 stengels bleekselderij, in plakjes

– 1 kopje water

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de komijn, kurkuma, koriander en chilipeper toe en bak nog een paar minuten.

4. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed.

5. Voeg de wortels en bleekselderij toe en roer goed.

6. Voeg het water toe en breng aan de kook.

7. Laat het gerecht zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Serveer met rijst of naanbrood.

Bleekselderij wortel

Geef een reactie

Schuiven naar boven