Bleekselderij gezond

Bleekselderij is een veelzijdige groente die veel voedingsstoffen bevat. Het is een goede bron van vitamine K, vitamine C, foliumzuur, kalium en vezels. Het is ook een goede bron van antioxidanten, waaronder luteïne en zeaxanthine. In dit recept maken we gebruik van de veelzijdigheid van bleekselderij en maken we er een gezond gerecht van.

Ingrediënten:

– 2 stengels bleekselderij, in dunne plakjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel knoflookpoeder
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de plakjes bleekselderij op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie.

3. Voeg de citroensap, knoflookpoeder, oregano, basilicum, zout en peper toe en meng goed.

4. Bak de bleekselderij in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de plakjes goudbruin en knapperig zijn.

5. Serveer warm als bijgerecht of als snack. Geniet ervan!

Bleekselderij gezond

Geef een reactie

Schuiven naar boven