Blanquette de veau

Blanquette de veau is een klassieke Franse stoofschotel die al eeuwenlang wordt geserveerd. Het is een heerlijke, romige saus met stukjes kalfsvlees, wortelen, uien en champignons. Het is een perfecte maaltijd voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor blanquette de veau.

Ingrediënten:

– 1 kg kalfsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, in plakjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 200 g champignons, in plakjes gesneden

– 2 laurierblaadjes

– 2 takjes tijm

– 2 eetlepels bloem

– 2 eetlepels boter

– 1 liter kippenbouillon

– 2 eetlepels citroensap

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal en voeg de uien, wortels, knoflook, champignons, laurierblaadjes en tijm toe. Bak de groenten 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het kalfsvlees toe en bak het vlees 5 minuten mee.

4. Bestrooi het vlees met bloem en roer goed.

5. Voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht 45 minuten stoven.

7. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

8. Garneer met de fijngehakte peterselie en serveer.

Blanquette de veau

Geef een reactie

Schuiven naar boven