Bladselderij

Bladselderij is een veelzijdige groente die je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we bladselderij om een heerlijke salade te maken. De frisse smaak van de bladselderij wordt versterkt door de knapperige appel en de zoete cranberry’s. De salade wordt afgemaakt met een dressing van yoghurt en mosterd. Dit recept is een heerlijke manier om bladselderij te eten en is een perfecte aanvulling op elke maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 stengels bladselderij, in dunne plakjes gesneden
– 1 appel, in kleine blokjes gesneden
– 1/4 kopje gedroogde cranberry’s
– 1/4 kopje gehakte walnoten

Voor de dressing:

– 1/4 kopje yoghurt
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng de bladselderij, appel, cranberry’s en walnoten in een grote kom.

2. Meng de yoghurt, mosterd, honing en olijfolie in een kleine kom. Roer goed tot alles goed gemengd is.

3. Giet de dressing over de salade en meng goed.

4. Serveer de salade direct of laat afkoelen in de koelkast.

Bladselderij

Geef een reactie

Schuiven naar boven