Bladerdeeg hartig

Bladerdeeg is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt gebruiken. Het is een perfecte basis voor een hartige taart of quiche, of je kunt er kleine hapjes mee maken. In dit recept laten we je zien hoe je een heerlijke hartige bladerdeegtaart kunt maken.

Ingrediënten:

– 1 pakje bladerdeeg

– 2 eieren

– 200 gram geraspte kaas

– 200 gram gehakt

– 1 ui, fijngesneden

– 1 teentje knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Bak het gehakt in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, oregano, tijm, zout en peper toe en bak nog een paar minuten. Laat afkoelen.

3. Leg een vel bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg.

5. Verdeel de geraspte kaas over het gehaktmengsel.

6. Klop de eieren los en giet ze over de kaas.

7. Bak de taart in de oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is.

8. Laat afkoelen en serveer.

Bladerdeeg hartig

Geef een reactie

Schuiven naar boven