Bladerdeeg gehakt

Bladerdeeg gehakt is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd klaar hebt. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. Het is een heerlijke combinatie van knapperig bladerdeeg, gehakt en een heerlijke saus. Hieronder volgt het recept voor bladerdeeg gehakt.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel paprikapoeder
– 1 eetlepel oregano
– 1 eetlepel tijm
– 1 eetlepel basilicum
– 1 blik tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 1 pakje bladerdeeg
– 1 ei, losgeklopt
– Olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de kruiden, tomatenpuree en tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

5. Rol het bladerdeeg uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.

6. Verdeel het gehaktmengsel over het bladerdeeg en vouw de randen van het bladerdeeg naar binnen.

7. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei.

8. Bak het geheel in de oven gedurende 25 minuten, of totdat het bladerdeeg goudbruin is.

9. Serveer de bladerdeeg gehakt met een frisse salade.

Bladerdeeg gehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven