Bitterballen

Bitterballen zijn een populaire snack in Nederland. Ze zijn gemaakt van een mengsel van gehakt, bloem, eieren en kruiden, dat in een kroketvorm wordt gebakken. Bitterballen worden meestal geserveerd met mosterd of mayonaise als dip. In dit recept leer je hoe je zelf heerlijke bitterballen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 2 eetlepels bloem
– 2 eieren
– 1 ui, fijngehakt
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– Olijfolie
– Paneermeel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.

3. Voeg het gehakt toe en bak het gehakt rul.

4. Voeg de bloem, paprikapoeder, kerriepoeder, zout en peper toe en roer goed door.

5. Laat het gehaktmengsel afkoelen.

6. Klop de eieren los in een kom.

7. Neem een kleine hoeveelheid gehaktmengsel en vorm er een bal van.

8. Haal de bal door het losgeklopte ei en vervolgens door het paneermeel.

9. Leg de bitterballen op een met bakpapier beklede bakplaat.

10. Bak de bitterballen in de oven gedurende 20 minuten.

11. Serveer de bitterballen met mosterd of mayonaise als dip.

Bitterballen

Geef een reactie

Schuiven naar boven