Bitterbal

Bitterballen zijn een populaire snack in Nederland. Ze zijn gemaakt van een mengsel van gehakt, bloem, eieren en kruiden, en worden gebakken in olie. In dit recept leer je hoe je zelf heerlijke bitterballen kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt
– 2 eieren
– 2 eetlepels bloem
– 1 eetlepel mosterd
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 eetlepel peterselie
– 1 eetlepel bieslook
– Olie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt met de eieren, bloem, mosterd, kerriepoeder, zout, peper, peterselie en bieslook.

2. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

3. Verwarm de olie in een pan en bak de bitterballen in de olie tot ze goudbruin zijn.

4. Laat de bitterballen uitlekken op keukenpapier.

5. Serveer de bitterballen warm met een saus naar keuze.

Eet smakelijk!

Bitterbal

Geef een reactie

Schuiven naar boven