Biscuitdeeg zelfrijzend bakmeel

Biscuitdeeg is een heerlijk en veelzijdig deeg dat je kunt gebruiken voor allerlei soorten gebak. Het is gemakkelijk te maken met zelfrijzend bakmeel en heeft een luchtige, licht zoete smaak. In dit recept leer je hoe je biscuitdeeg maakt met zelfrijzend bakmeel.

Ingrediënten:

– 250 gram zelfrijzend bakmeel

– 125 gram boter, op kamertemperatuur

– 75 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille extract

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en voeg de boter toe. Kneed het deeg met je handen tot het een kruimelig deeg wordt.

3. Voeg de suiker, eieren, melk en vanille extract toe en kneed het deeg tot een glad geheel.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een dikte van ongeveer 1 cm.

5. Steek met een koekvormpje of een glas rondjes uit het deeg.

6. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven gedurende 10-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn.

7. Laat de biscuitdeeg koekjes afkoelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Biscuitdeeg zelfrijzend bakmeel

Geef een reactie

Schuiven naar boven