Bijgerecht

Dit recept is voor een heerlijk bijgerecht dat je binnen een paar minuten kunt maken. Het is een combinatie van geroosterde groenten, gebakken spek en een lekkere saus. Het is een perfecte aanvulling op een maaltijd of als een snack.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 1 rode paprika, in blokjes

– 1 gele paprika, in blokjes

– 1 courgette, in plakjes

– 100 gram spek, in blokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels balsamicoazijn

– 2 eetlepels honing

– 1 theelepel gedroogde oregano

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, paprika’s en courgette toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

3. Voeg de spekblokjes toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, balsamicoazijn, honing, oregano, zout en peper toe en roer goed door.

5. Verdeel de groenten en spek over een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak het gerecht ongeveer 15 minuten, of tot het gaar is.

6. Serveer het bijgerecht warm.

Bijgerecht

Geef een reactie

Schuiven naar boven