Bietenwraps

Bietenwraps zijn een heerlijke, gezonde en kleurrijke manier om je lunch of diner te maken. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen worden gevuld met allerlei verschillende ingrediënten. In dit recept worden de wraps gevuld met een combinatie van kikkererwten, feta, komkommer en een lekkere yoghurtdressing. Deze wraps zijn een perfecte manier om je dagelijkse portie groenten binnen te krijgen.

Ingrediënten:

– 2 grote bieten
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 kop kikkererwten
– 1/2 kop feta
– 1 komkommer, in dunne plakjes
– 1/2 kop Griekse yoghurt
– 1 eetlepel citroensap
– 1/2 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie. Rooster de bieten in de oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze gaar zijn.

3. Kook de kikkererwten volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Meng de feta, komkommer, yoghurt, citroensap, knoflookpoeder, zout en peper in een kom.

5. Verdeel de bietenplakjes over 4 borden. Verdeel de kikkererwten en feta-mengsel over de bietenplakjes.

6. Rol de bietenplakjes op tot wraps en serveer met de yoghurtdressing.

Bietenwraps

Geef een reactie

Schuiven naar boven