Bietenstamppot

Bietenstamppot is een klassiek Nederlands gerecht dat al generaties lang wordt gegeten. Het is een heerlijke combinatie van aardappelen, bieten en uien die samen worden gestampt tot een smeuïge puree. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat je heerlijk kunt combineren met vlees, vis of een vegetarische optie. Hieronder volgt het recept voor bietenstamppot.

Ingrediënten:

– 500 gram aardappelen

– 500 gram bieten

– 2 uien

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels melk

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

2. Schil de bieten en snijd ze in kleine stukjes.

3. Pel en snipper de uien.

4. Doe de aardappelen, bieten en uien in een pan met water en breng aan de kook.

5. Kook de groenten gaar en giet af.

6. Voeg de boter en melk toe en pureer de groenten met een staafmixer.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de bietenstamppot met een vlees- of visgerecht of een vegetarische optie.

Bietenstamppot

Geef een reactie

Schuiven naar boven