Bietencarpaccio

Bietencarpaccio is een heerlijk, gezond en kleurrijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een lekkere combinatie van zoete bieten, frisse kruiden en een heerlijke dressing. Het is een perfecte maaltijd voor een zomerse dag. Hieronder volgt het recept voor bietencarpaccio.

Ingrediënten:

– 2 grote rode bieten

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 eetlepel citroensap

– 1 theelepel honing

– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel balsamicoazijn
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Schil de bieten en snijd ze in dunne plakjes.

3. Leg de plakjes bieten op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.

4. Bak de bietenplakjes in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

5. Meng de citroensap, honing, mosterd, balsamicoazijn, oregano, basilicum, tijm, zout en peper in een kom.

6. Haal de bietenplakjes uit de oven en leg ze op een bord.

7. Giet de dressing over de bietenplakjes en garneer met wat extra oregano, basilicum en tijm.

8. Serveer de bietencarpaccio direct.

Bietencarpaccio

Geef een reactie

Schuiven naar boven