Bevrijdingssoep

Bevrijdingssoep is een traditionele Nederlandse soep die wordt gegeten op 5 mei, de dag van de bevrijding. Deze soep is een eerbetoon aan de mensen die hun leven hebben gegeven tijdens de Tweede Wereldoorlog. De soep is gemaakt met een verscheidenheid aan groenten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, voedzame en gezonde maaltijd die gemakkelijk te maken is. Hieronder volgt het recept voor Bevrijdingssoep.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in blokjes gesneden

– 2 stengels selderij, in blokjes gesneden

– 1 prei, in ringen gesneden

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1 liter kippenbouillon

– 1 blikje kikkererwten

– 1 blikje maïs

– 1 blikje kidneybonen

– 1/2 kopje verse peterselie, fijngesneden

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui, knoflook, wortel, selderij en prei toe en bak de groenten 5 minuten.

3. Voeg de tomatenblokjes, tijm, oregano, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de kikkererwten, maïs en kidneybonen toe en laat de soep 10 minuten koken.

6. Voeg de peterselie toe en laat de soep nog 5 minuten koken.

7. Serveer de soep met een stukje stokbrood.

Eet smakelijk!

Bevrijdingssoep

Geef een reactie

Schuiven naar boven