Beste rendang

Rendang is een kruidige, zoete en pittige stoofschotel uit de Indonesische keuken. Het is een van de meest populaire gerechten in Indonesië en wordt vaak gegeten tijdens feestelijke gelegenheden. In dit recept leer je hoe je de beste rendang kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundvlees

– 2 uien, fijngesneden

– 4 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels gember, fijngesneden

– 2 eetlepels kurkuma

– 2 eetlepels korianderpoeder

– 2 eetlepels laos

– 2 eetlepels sambal oelek

– 2 eetlepels ketoembar

– 2 eetlepels komijn

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels kardemom

– 2 eetlepels kruidnagel

– 2 eetlepels gedroogde chilipepers

– 2 eetlepels palmsuiker

– 2 eetlepels kokosmelk

– 2 eetlepels olie

– Zout naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, gember, kurkuma, korianderpoeder, laos, sambal oelek, ketoembar, komijn, kaneel, kardemom, kruidnagel en gedroogde chilipepers toe. Roerbak de kruiden op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg het rundvlees toe en bak het gedurende 10 minuten.

3. Voeg de palmsuiker, kokosmelk en zout toe en roer goed.

4. Laat het gerecht op laag vuur sudderen gedurende 1,5 uur. Roer af en toe.

5. Serveer de rendang met rijst of naanbrood.

Beste rendang

Geef een reactie

Schuiven naar boven