Beste mac and cheese

Macaroni met kaas is een klassiek gerecht dat al generaties lang wordt geserveerd. Het is een eenvoudig gerecht dat je met weinig ingrediënten kunt maken en dat heerlijk smaakt. Met dit recept kun je de beste macaroni met kaas maken die je ooit hebt gegeten.

Ingrediënten:

– 500 gram macaroni
– 500 ml melk
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 200 gram geraspte kaas
– 1 theelepel mosterd
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Verwarm de melk in een pan op middelhoog vuur.

3. Smelt de boter in een andere pan op middelhoog vuur.

4. Voeg de bloem toe aan de boter en roer tot het een glad mengsel is.

5. Voeg de verwarmde melk toe aan het boter-bloemmengsel en roer tot het een glad mengsel is.

6. Voeg de geraspte kaas, mosterd, paprikapoeder, zout en peper toe aan het melkmengsel en roer tot het een glad mengsel is.

7. Voeg de gekookte macaroni toe aan het kaasmengsel en roer tot alles goed gemengd is.

8. Verwarm het macaroni-kaasmengsel op middelhoog vuur tot het warm is.

9. Serveer de macaroni met kaas warm.

Beste mac and cheese

Geef een reactie

Schuiven naar boven